Verhalen uit het hart van Frankrijk

De Auteurs

frans klein

Frans Collignon is journalist, auteur en francofiel. Hij heeft met zijn vrouw een 300 jaar oud huis in de Montagne Bourbonnaise gekocht en gerenoveerd. Die renovatie is een continue proces dat het plezier in Frankrijk alleen maar versterkt.

Frans publiceert artikelen over taal, paarden en vissen. Hij heeft een aantal boeken over taal op zijn naam staan. Zo schreef hij Het Woordenreservaat (2003), hij hertaalde gedichten van Huygens in Een kleine hamer fel gedreven (2005), hij schreef over de invloed van het paard op de taal in Het paard in onze taal (2010) en publiceerde over de geschiedenis van aan vis verwante woorden en begrippen in het boekje Vissen in de taal (2012). Zijn jongste boek is net uit: Het Woordenreservaat,  nieuwelings vermeerderd en herzien. Maar liefst 220 pagina’s leesplezier.

www.collignon.tv

diana bloemendal

Diana Bloemendal en haar echtgenoot Bert hebben twee dochters, Daniëlla en Elise. Zij kochten vijftien jaar geleden een oude notariswoning in de Montagne Bourbonnaise en komen er elk jaar meerdere malen.

Diana is fotografe en fotografeert in Nederland en daarbuiten hoofdzakelijk paardgerelateerde onderwerpen.
Maar de schoonheid van de Franse streek de Montagne Bourbonnaise inspireerden haar tot het maken van talloze foto’s. Ze is blij dat ze de foto’s eindelijk door middel van dit boek kan delen met een groter publiek.

www.imadia.nl

Share