Verhalen uit het hart van Frankrijk

Links

Raad&Daad is een team van vrijwilligers verspreid over Frankrijk dat Nederlanders en Vlamingen ondersteunt als die in Frankrijk tegen problemen aan lopen. Hoe zijn de omgangsvormen in mijn regio? Bij welke instantie moet ik zijn als ik mij als zelfstandige wil gaan vestigen? Zo maar een aantal praktische vragen, waar onze vrijwilligers mee kunnen helpen. Zij bieden niet alleen een luisterend oor, maar doen ook suggesties en plegen, indien nodig,  een telefoontje of schrijven voor u een voorbeeldbrief.

logo-1 Raad en Daad

Als u de streek wilt bezoeken waar ons boek over gaat en een gastvrij onderkomen zoekt:

Une Traditionel d’Accueil Montagne Bourbonnaise

Montagne-Bourbonnaise

 

 Is een tweede huis in Frankrijk een droom? 
logo2

Een informatieve website over wonen en werken in Frankrijk:
Ma deuxième vie

 

Meer lezen over Nederlanders en Frankrijk? Dat kan:

ALTIJD BUITEN ETEN
– Onno Aerden

altijdbuiten

‘Ben je helemaal gek geworden?’ Vrienden en kennissen van Onno Aerden tikten met hun vinger op het voorhoofd, als hij vertelde over zijn droom: een eigen huisje in Frankrijk. ‘Jij? Maar jij kan helemaal niet klussen! Je hebt in je tijdschrift over het leven in Frankrijk alleen maar horrorverhalen gepubliceerd over uit de hand gelopen projecten! Want Onno, zoiets kost geld!’ En toch, ondanks of mogelijk zelfs juist daar al die verhalen, kocht Aerden zijn huisje. Tot zijn volle tevredenheid, noteert hij twee jaar later. Schoorvoetend kwamen de eerste vrienden een kijkje nemen. Bijna zonder uitzondering waren ze vol lof.

Bestel hier een gesigneerd exemplaar bij Onno Aerden.

 

JE MAAKT WAT MEE ALS HOTELIER
Peter Schoenmaker
hoteler

Altijd al gedroomd van een eigen hotelletje in een zonniger klimaat? Wacht maar tot de gasten komen! Geestig en vlot geschreven laat Peter Schoenmaker zien wat er zich allemaal afspeelde in en ook buiten de muren van zijn kleine hotel in het zuidwesten van Frankrijk. Verrassende anekdotes waarbij je steeds zult moeten grinniken als de clou toch weer anders blijkt te zijn dan je verwachtte. De waarheid wordt nergens overdreven om de boel ‘op te leuken’ want het echte leven blijkt al genoeg humor in zich te hebben. Een fijn boek, zeker niet alleen voor francofielen. Direct bestellen?
FB-icoon-150x150

 

HET FEUILLETON –
Suus van der Linden
kaasvanderlinden
Een volstrekt uit de losse pols ontstaan relaas van onze verhuizing naar Frankrijk.
Doordat Het Feuilleton nooit als boek is bedoeld, heeft het geheel een zeer privaat karakter, krijgt de lezer de indruk de hoofdrolspelers al jaren te kennen en tevens het privilege van ‘binnen te mogen kijken’ achter deuren die normaal gesproken hooguit op een kier zouden staan.
Share