Verhalen uit het hart van Frankrijk

Vichy, mon amour

Vichy, we houden van deze bronnenstad. Vervelen doet deze ‘Reine des Eaux’ nooit. Dit keer maakten we een wandeling rond de twee bruggen die de twee oevers van de Allier verbinden tussen Vichy en Bellerives. Het is een wandeling van ongeveer 6,5 kilometer en voert je langs de mooie oevers van de Allier, terrassen, villa’s, het golfterrein, jachthaven en het Hippodrome. De wandelpaden aan de oevers zijn recentelijk opgeknapt en je hebt er mooie vergezichten.
Op een andere dag bezochten we de tentoonstelling ‘Il était une fois La Reine des villes d’Eaux’ over 2000 jaar geschiedenis van de stad Vichy in het Palais des Congrès (alleen dat gebouw al!) in het Parc des Sources. Een prachtige en complete tentoonstelling die we van harte kunnen aanbevelen. Het toegangskaartje biedt ook nog eens toegang tot een collectie van 50 prachtige dames- en herentoiletten uit de 19e eeuw én toegang tot het schitterende operagebouw. De expositie duurt nog tot 3 november 2019.


Il était une fois La Reine des villes d’Eaux

Share